RSS

Peynirli Kek


MALZEMELER
4 YUMURTA
YARIM SU BARDAGI ERİMİŞ TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
3 DAL YESIL SOĞAN (DOĞRANMIŞ)
1 KÜÇÜK RENDELENMİŞ HAVUC
7*8 DAL DERE OTU
BIR TATLI KAŞIĞI KEKIK
1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU
BİR TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 KASE BEYAZ PEYNİR.BEN ÇÖKELEK VE BEYAZ PEYNİR KARIŞIMI KULLANDIM.
YARIM DEMETTEN DAHA AZ MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI BEYAZ UN-1 SU BARDAĞI MISIR UNU-1  SU BARDAĞI KEPEKLİ UN
TUZ VE KABARTMA TOZU.

UNLAR ELENIR KABARTMA TOZU VE TUZ İÇİNE ATILIR.

YUMURTA ÇIRPILMAYA BASLANIR.YAĞ VE SÜT ILAVE EDİLİR.
HAVUÇ-SOĞAN-PEYNİR-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-KARABİBER -ÇÖREK OTU KARIŞIMI KATILIR.
HEMEN AKABİNDE UN KARIŞIMI KONULUR.1 DAKIKA ÇIRPILIR.
YAĞLANMIŞ KALIBIN ALT KISMINA SUSAM DÖKÜLÜR.
HAMUR ÜSTUNE YAYILIR.
170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.SOĞUYUNCA TERS ÇEVRİLİR VE SERVİS EDİLİR.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !