RSS

TAVUKLU FİRİK PİLAVI



MALZEMELER

1 su bardağı yıkanmış firik bulguru
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve Karabiber

Bir but büyüklüğünde tavuk eti ile tavuk suyu hazırlayın. Tavuk suyunu indirmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin ki nohutlara biraz lezzet gelsin.

Yemeklik doğranmış kuru soğanı tereyağında biraz kavurun. Salçaları ilave edin. Firik bulgurunu da ilave ederek tavuk suyunda önce 2 su bardağı katın. 
Firik bulguru geç piştiği için yine tavuk suyu ilavesi isteyecektir. Bulgurun pişme sürecinden iki kat daha fazla zamanda pişti benim yaptığı. 
Firik bulguru pişince diğer pilavlık bulguru ve nohutları ilave edin. Biraz daha tavuk suyu katın. 
Bulgurlar piştikten sonra tencereyi kapatın dinlenmeye bırakın. Tavuk parçalarını ister içine isterseniz bir kase içine koyup üstüne pilavdan koyup ters çevirerek servis yapın.
Bulgur pilavından hayli lezzetli olduğu muhakkak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !