RSS

milföy ve yufkalı börek



MALZEMELER

YUFKA
MİLFÖY HAMURU
SU 
ZEYTİNYAĞI

İÇ MALZEME
SOĞANLI KAVRULMUŞ KIYMALI HARÇ

İstediğiniz miktarda malzemeyi ayarmanız için ölçü vermiyorum.
Her bir yufkayı ortadan bölün.yayın .önce su ile hafif ıslatın,sonra zetinyağı sürün.
Her yarım yufka için iki adet milföy hamuru kullanın .Milföyleri incecik merdane ile açın .serilmiş olan yufkaların yuvarlak kısmına iki açılmış milföy hamurunu serın.kıymayı da uzunca koyun yanlarını kapatın.kapatılan yanlarada su ve zetinyağı sürün ve rulo şeklinde sarın.
Üstüne yumurta sarısı sürerek uzun şerit halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırına koyun ve pişirin.
servis yaparken capraz olarak kesin.
talaş böreği gibi tel tel olacaktır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !