RSS

PİRİNÇ UNLU VE NİŞASTALI KURABİYE


MALZEMELER
250 GR TEREYAĞI
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK AZ SEKER(PUDRA SEKERIDE OLABILIR)
1 YUMURTA
1 SU BARDAGI NİŞASTA VE PİRİNÇ UNU KARIŞIMI (NİŞASTA PİRİNÇ UNUNDAN BİR PARMAK DAHA FAZLA OLSUN
ALDİĞI KADAR UN (önce iki su bardağı elenmiş un ile başlayın)
KABARTMA TOZU
VANİLYA
10 ADET İNCE İNCE DOĞRANMIŞ KAYISI
60 GR DÖVÜLMÜŞ BITTER ÇİKOLATA

Tereyağı ve şeker çırpılır.1 yumurta ilave edilerek yine çırpılır.
Nişasta ve pirinç unu karışımı,un, kabartma tozu ,vanılya ılave eilir.yıne çırpılır.
dağınık olan malzemeler toparlanarak hamur hale getirilir.un ayarı yapılır.
en son kayısı ve dövülmüs çikolata konulur.Şekil verılerek,yaglı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.160 dercede pembeleşene kadar pişirilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !