RSS

KESTANE PÜRELİ PASTA


MALZEMELER
TABAN İÇİN
Ya hazır pandıspanya kullanırsızız ya da benım tarıflerımde olan limonlu cheesecake ımdekı alternatıfleri deneyebılırsiniz.

İÇ MALZEME

Yarım kilo kestane (çizilip,pişirimiş)
1su bardağı su ve bir su bardağı şeker ocakta kaynatılır ,soyulmus kestaneler ıcıne atılır ve blender dan geçirilerek püre haline getırilir.
Martketten alacağınız bir paket (Kaymak Tadında)tarifindeki gibi hazırlanır.

Soğumuz kestane püremız kaymak tadı ıle karıştırılır mikserle çırpılır.
Kelepceli kalıba yerlestirilmis Alt zemin üstüne bu malzeme yayılır.

ÇİKOLATA SOS

1 paket kreme bir kabın içine alınır.parcaladıgımız 150 gr bitter çikolta içine atılır.Çok kısık ocakta kaynatmadan ,ısıtılarak çikolatanın erimesı saglanır.sürekli karıştırmak önemli..Çikolata tamamen eridiğinde ve renk homojen oldugunda sos olmştur.İki dakika bekleyip en üst zemin olarak kalıba dökülür.buzdolabında dinlendirilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

karmaistanbul dedi ki...

şahane görünüyor,eline sağlık :)

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !