Bu kurabiyeleri daha önce ceviz kabukları ile yapıyordum.Bu kalıbı kesfettikten sonra işler daha kolaylaştı.Hem de kurabiyeleri şimdi önceden hazırlıyorum ve buzlukta stokluyorum.Dilediğim malzemeyi içine koyarak zengin çeşitlilik yaratıyorum.
MALZEMELER
HAMUR ICIN
250 GR TEREYAGI (25 GR KALIBA SURMEK ICIN )
YARIM SU BARDAGINDAN BIRAZ FAZLA SEKER
2 YUMURTA (ODA SICAKLIGINDA)
4 SU BARDAGI ELENMİŞ UN
1 PAKET KREMA
1 ÇAY KAŞIĞI SODA(İÇİNE BIR KAÇ DAMLA LİMON YADA SİRKE KOYARAK KABARTILMIŞ)
KREMA
1 KİLO SÜT
2 KAHVE FINCANI UN
3 FINCAN SEKER
1 YM KASIGI TEREYAĞI
VANİLYA
1 PK KREM SANTI
TERYAĞI VE VANİLYA HARİÇ TÜM KREMA MALZEMELERINI İYİCE CIRP.PİŞİR.
ILIYINCA YAGI VE VANİLYAYI ,TOZ HALDE KREM SANTIYI EKLE MİKSERLE YİNE CIRP.
KESTANE PÜRESİ
SİZDE YAPABİLİRSİNİZ,HAZIRDA ALABİLİRSİNİZ.(KESTANELİ PASTA TARİFİMDE TARİFİNİ BULABİLİRSİNİZ)
HAMUR HAZIRLANIŞ
UNUN ORTASI ACILIR.YAĞ PARÇA PARÇA EDILEREK UNA YEDİRİLİR.DİĞER MALZEMELER KONULUR.YUMUŞAK HAMUR ELDE EDİLİR.UN AZ GELEBİLİR.GEREKİRSE İLAVE EDİN.FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARCALAR YAPIN.KABIBI İYİCE OCAKTA KIZDIRIN VE YAGLAYIN.FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ HAMURLARI ICİNE YERLESTIRIN OCAK ÜSTÜNDE ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİN.HAMURLAR PİŞİNCE KOLAYCA KALIPTAN ÇIKACAKTIR.
İÇİNİ İSTEDİĞİNİZ MALZEME İLE DOLDURUN SERVİS YAPIN.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !