MALZEMELER
4 yumurta
3 fincan şeker(isteğe göre biraz daha konabilir)
1.5 fincan erimiş tereyağı
1.5 fincan sıvı yağ
2 fincan iyice dövülmüş fındık
2 fincan yaban mersini
1 fincan çikolata granür(süsleme çikolataları) (rondoda toz haline getirin)
1.5 fincan süt
5 fincan elenmiş un
Kabartma tozu
Vanilya
Yumurta ve şeker iyice mikserde çırpılır. Süt, yağ ilave edilir. Fındık, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir tekrar çırpılır.
Yaban mersini ve granül toz çikolata ilave edilerek spatula ile hamur karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecede 45 dakika pişirilir. (Süre fırına göre değişebilir)
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !