MALZEMELER
1 paket toz maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
1 paket krema
1,5 su bardağı süt
Aldığı kadar elenmiş un(yumusak ele yapismayacak kivama gelene kadar)
Toz maya şeker tuz bir kaba alınır üstüne 1 fincan ılık su konulur ve karıştırılır. 10 dakika sonra üstüne 3 su bardağı elenmiş un konulur.
İçine tereyağı parça edilerek konulur. Krema ve süt ilave edilir yoğrulur. Kabartma tozu ve karbonat ilave edilir ve elenmiş un ilave edilerek iyice hamur yoğrulur.
Streç filme sarılır buzdolabında 2 saat bekletilir.
Hamur tezgaha alınır yarım cm kadar açılır ikiye katlanır. Bardakla yuvarlak yuvarlak kesilerek yağlı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika pişirilir.
Hamurun ikiye katlanma sebebi resimde görüldüğü üzere iki katlı durmasını istememizdir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !