MALZEMELER
2 su bardağı naş fasulye
1,5 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık)
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz
(Mercimek köftesinden pek farkı yoktur lezzet olarak)
Naş fasulyeler suda biraz kaynatılıp ocak kapatılarak 20 dakika sonra tuz katılıp tekrar pişirilir. İyice pişen naş fasulyeleri ocaktan alınır.
Ayrı bir kapta zeytinyağı ve 1 kaşık tere yağında ince ince doğranmış soğanlar kavrulur salça ve çintelenmiş sarımsak ilave edilir. Bir iki kez çevrilir ocaktan alınır.
Soğan naş fasulyesi ile iyice yoğrulur. Kimyon ilave edilir. En son ince ince kıyılmış maydanoz nar ekşisi ve limon suyu ilave edilerek şekil verilip tabağa yerleştirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !