RSS

SALOŞ'UN KEKİ




MALZEMELER

5 yumurta
4 fincan seker
1,5 fincan su
5 fincan elenmiş un(kepekli buğday unu tercihimdir)
2 fincan sıvıyağ veya zeytinyağı
1 paket kakao
1 kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Yağ ve 1 fincan su ilave edilir. Un kabartma tozu ve vanilya katılır.
Yağlanmış ve un serpiştirilmiş kalıba hamurun yarısı dökülür. Diğer kalan hamurun içine kakao ve yarım fincan su konulur karıştırılır.
Kakaolu hamur da kalıba dökülür üstten çatalla hafifçe karıştırılır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Soğuyunca ters çevrilir ve servis yapılır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !