

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 KÜÇÜK SOĞAN
2 DİŞ SARMSAK
YARIM SU BARDAĞI TEMİZLENMIS KARİDES
1 ADET KILCIKLARI TEMİZLENMİŞ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIS LEVREK.
BİR FİSKE SAFRAN(İSTEĞE BAĞLI)
TUZ KARABIBER
4 YM KASIĞI ZEYTINYAGI
1 ADET KIRMIZI BİBER
ZEYTİNYAĞINDA SOĞAN BIRAZ PEMBELESİR.SARMSAKLAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANARAK İLAVE EDİLİR.PİRİÇ KATILIR .ARA ARA AZ MİKTARDA SICAK SU İLAVE EDILEREK PİRİNCİN YUMUŞAMASI SAGLANIR.SIK SIK KARIŞTIRMAKTA FAYDA VAR.
PİRİNCİN PİŞMESİNE YAKIN KARIDES VE BALIK VE KIRMIZI BIBER VE SAFRAN KONULUR.TUZ KARABİBER İLAVE EDİLİR.ÇOK DİKKATLİ ALTTAN ÜSTTEN KARIŞTIRILIR .PİRİNÇ PİŞTİĞİNDE OCAKTAN ALINIR.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !