
MALZEMELER
3 adet yufka
Dilediğiniz iç malzeme (kıymalı soğan) (maydanoz ya da dere otlu peynir)(ıspanak patates)(ıspanak peynir)
1 su bardağı süt +2 adet yumurta ( yumurtalar sütün içinde çırpılır)
1 su bardağından biraz az zeytinyağı
Her bir yufkayı önce sütlü harç ile ıslayın sonra zeytinyağı sürün .malzemenin bir kısmını içine koyun. Kol böreği yapar gibi rulo yapın.
Kek kalıbını yağla biraz çörek otu serpiştirebilirsiniz. Börek pişince ters çevrildiğinde hoş gözükecektir.
Hazırladığınız rulo hamuru bu kalıba yerleştirin. Aralarına yine süt ve yağ sürün. İç malzemeyi koyun.
Bu şekilde üç yufkayı kalıba yerleştirin. Üstüne de kalan süt yumurta karışımı bolca sürülür.
170 derecede pişirin. Pişince tel ya da ocak üstüne alın kalıp alttan hava alsın. Biraz ılımaya başlayınca böreği
ters çevirerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !