RSS

KIYMALI PEYNİRLİ PROSKİ




MALZEMELER


1 KG UN
YARIM LİTRE SÜT
125 GR TEREYAĞI
45 GR LIK YAŞ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 YUMURTA 

İÇ MALZEME

2 SU BARDAĞI KIYMA(PİSMİŞ)
1 SOĞAN
3 YM KAŞIĞI GALETA UNU.
TUZ KARABİBER
YAG SOGAN VE KIYMA HEP BERABER KAVRULUR.
SOĞANLAR YUMUSAYINCA OCAKTAN ALINIP İÇİNE GALETA UNU İLAVE EDİLİR.

DERİN BİR KAB İÇİNE UNUN TAMAMINI ELEYİN.ORTASINI AÇIN.
ORTASINA MAYA,ŞEKER ,TUZ VE ILIK SÜTÜN YARISINI İLAVE EDİN.MAYAYI ERİTİN.
ÜSTÜNÜ BİR MİKTAR UN ILE KAPATARAK 15 DAKİKA BEKLEYİN.

DAHA SONRA KALAN SÜTÜ,YUMURTAYI VE YAĞI KATARAK İYİCE YOĞURUN.
PÜRÜZSÜZ HAMUR ELDE EDİN.MAYALANMAYA BIRAKIN..
MAYASI GELMİŞ HAMURDAN ISTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTR BEZELER ALNI ELİNİZLE AÇIN İÇ MALZEMEYI KOYUN.KAPATIN.
YAGLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜN.
ÇÖREK OTU ,SUSAM DİLEDİGİNİZİ YADA GALETA UNU  SERPİŞTİREBİLİRSİNİZ.
200 DERECEDE PİŞİR.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !