MALZEMELER
2 bardak tam yağli soğuk süt
2 paket krema
2 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı
:
Süt ve
kremayı birlikte iyice çırpın.
Kısık
ateşte yavaş yavaş kaynatın. ( sabırla)
Kaynamaya
başlamadan önce içine 2 tatlı kaşığı nişasta koyup tekrar ateş üstünde
karıştırarak pişirin
Katılaşmaya başladıktan sonra ateşi kısın. katılaşmasını bekleyip ateşten alın.
Biraz soğuması için kenarda bekletiniz.
Bir cam kaseyi soğuk su ile yıkadıktan sonra
kaymağı içine dökünüz.
Üstünü sıkı sıkı kapatıp buzdolabında bir gün bekletin…
Tüm
tatlılarınız için kullanabilirsiniz.kahvaltı için bile uygundur.
Yaklaşık
15 gün buzdolabında kalabilir..
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !