RSS

EV YAPIMI KAYMAK


MALZEMELER

 2 bardak tam yağli soğuk süt
 2 paket  krema
 2 tatlı kaşığı nişasta
 
Yapılışı  :

Süt ve kremayı birlikte iyice çırpın.

Kısık ateşte yavaş yavaş kaynatın. ( sabırla)

Kaynamaya başlamadan önce içine 2 tatlı kaşığı nişasta koyup tekrar ateş üstünde karıştırarak pişirin

 Katılaşmaya başladıktan sonra ateşi kısın. katılaşmasını bekleyip ateşten alın.

 Biraz soğuması için kenarda bekletiniz.

 Bir cam kaseyi soğuk su ile yıkadıktan sonra kaymağı içine dökünüz.

 Üstünü sıkı sıkı kapatıp buzdolabında bir gün bekletin…

Tüm tatlılarınız için kullanabilirsiniz.kahvaltı için bile uygundur.

Yaklaşık 15 gün buzdolabında kalabilir..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !