RSS

TAHILLI VE ZEYTİNLİ EKMEK

Fotoğraf: eksi mayali ekmegim.10 gun bekledim ama basardim.lezzet muhtesem.artik market mayasi kullanmaya son.....

/






Tüm bu ekmekler önceden hazirladiğim ekşi mayali hamur ile yapilmistir.
Ekşi maya hazirlama süreci yaklasik 10 gün sürmektedir.
ılk gun bır fıncan kepekli un (beyaz un da olur)yarım fincan su ile bulamaç yapılır.kavanozda muhafaza edilir.her gün aynı miktarda un ve su konulur karıştırılır.hamur kabarıp hava kabarcıkları çıkana kadar ki yaklaık 10 gün bu işlem yapılır.
bu hamurdan parçalar alarak ekmek hamurunuzu hazırlayınız.

Dilediğiniz un çeşidı (elenmıs)ve iç malzeme ile hazırlayacağınız hamura ekşi mayadan bir parça atınız.Burada ana malzemeler musluk suyu değil içme suyu olmalı.ve tuz dur.Arzunuza göre mayası gelen hamura az miktarda zeytinyağı zeytin kekik vs konulabilir.Mayası gelmesi için beklettiğiniz hamuru altan uste aradabır katlayınız kı hamurun hava ıle teması olsun ve ustu kurumasın.mayası gelırken hamurun üstünü kapatmayı unutmayın.hamur haylice kabarınca.kalıbınıza yerlestırın.kalıba yaglı kağıt koymayı ıhmal etmeyın.kalıpta da mayanın tekrar kabarmasını bekleyin.fırına bır kase ıle su koyun kı fırının ıcı ekmek pıserken buhar yapsın.ben arada bır fırını acıp ıcıne de su sıcratıyorum.kalıpta mayası gelen hamura bıcakla kesıkler atıyorum.sonra ısıtılmıs fırına 180 derecede pısırıyorum.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !