YARIM KILO KARIDES
2 ADET TOMBUL PATLICAN (KOZLENMIS SOYULMUS VE RESIMDE GORULDUGU GIBI KESILEREK FIRIN KABIA YERLESTIRILMIS)
1 KUCUK KURU SOGAN
1 ADET KIRMIZI KOZLEME BIBER
YARIM DEMETTEN AZ MAYDANOZ
6 YADA 7 DAL DERE OTU
1 DAL YESIL SARIMDAK YADA IKI DIS KURU SARIMSAK
1 ORTA BOY DOMATES
TUZ
KARABIBER
KEKIK
ZEYTINYAGI
KARIDESLER TAVAYA ALINIR ,SUYU CEKILENE KADAR PISIRILIR.
ZEYTINYAGI VE SOGAN ILAVE EDILIR,BIRAZ KAVRULUR.
SARIMSAK,DOMATES BIBER ILAVE EDILIR.
TUZ .KARABIBER BIR FISKEDE KEKIK ILAVE EDILIR.IKI DAKIKA PISIRILIR.
OCAKTAN ALINIR VE MAYDANOZ VE DERE OTU ILAVE EDILIP KARISTIRILIR.
PATLICANLARIN ICINE DOLDURULUR.USTUNE BIRAZ DAHA ZEYTINYAGI DOKULUR.TEPSIYE BIR KAHVE FINCANI SU KOYARAK FIRINA KONUR.
USTU PEMBELESMEYE BASLAYINCA FIRINDAN ALIN.
ISTERSENIZ FIRINA KOYARKEN USTUNU FIRIN KAGIDI ILE KAPATARAK DA PISIREBILIRSINIZ.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !