MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERİMEK (BEN MERCİMEĞİN ÜSTÜNE KAYNAR SU DÖKEREK 10 DAKIKA KARA SUYUNUN AKMASINI BEKLİYORUM.
1 ORTA HAVUÇ
1 KÖZLEME TİPİ KIRMIZI BIBER
1 ÇAY BARDAĞI KAVRULMUŞ KIYMA
1 CAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
YARIM SU BARDAĞI ERİŞTE
BİR SOĞAN
1 DOMATES
1 TATLI KAŞIGI BIBER SALCASI
NANE TUZ
SOĞAN AZ BİRA KAVRULUR.KIYMA,SALCA DOĞRANMIS DOMATES ILAVE EDILIR.
KÜCÜK KÜÇÜK DOGRANMIS KIRMIZI BİBER VE HAVUÇ İLAVE EDİLİR.
YEŞİL MERCİMEK VE HAŞLANMIS NOHUT İLAVE EDİLİR.BİRAZ KAVRULUR.
ÜSTÜNE İKİ PARMAK ÇIKACAK KADAR SICAK SU KONUR.KISIK ATESTE PİŞMEYE BIRAKILIR.PİŞMEYE YAKIN ZAMANDA ERİŞTE KONUR .SUYUNU KONTROL EDİN .İLAVE ETMENİZ GEREKEBİLİR.
MERCİMEK VE ERİŞTE PİŞİNCE ÜSTÜNE NANE SERPILEREK OCAKTAN ALINIR.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu alana herkez yorum yapabilir. Yorumlarınız Asuman Çitçi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır !